Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

Utstillingen åpnet 21. mai hos Bymuseet i Bergen, og visningsarena er Lepramuset St. Jørgens Hospital i Kong Oscars gate 59.

Rommet der utstillingen vises kalles "Småsalen" , og ligger i hovedbygningen på det gamle hospitalet.

Utstillingen ble vist til 31. august.

Utstillingen ble åpnet av Turid Visnes, som i mange år har vært leder for Nordnes verkesteder i Bergen. Hun la vekt på at dette er viktige historier å fortelle, og at man må være bevisst på sine holdninger.

Ansatte og beboere ved Helgeseter stilte velvillig med fantastisk flott og variert korsang underveis i åpningshøytideligheten, som ble holdt i museets kirke.

Etter åpningen ble det servert kanelboller fra bakeriet på Helgeseter ute på gårdsplassen, og de ca 75 fremmøtte fikk også anledning til å smake på Jan-Eriks egenproduserte hyllebærsaft under det blomstrende kirsebærtreet.

Tidligere samme dag hadde vi besøk av John Havellen, som sammen med  Roland Schwarz og Odd Atle Stegegjerdet viste forestillingen ”Wittgenstein og eg” . Her forteller John om sitt liv fra oppvekst i Solvorn, via ulike institusjoner for utviklingshemmede i Bergen og tilbake til et godt liv i Luster. Noen av de fremmøtte kjente John fra tiden han bodde på Vestlandsheimen i Åsane utenfor Bergen. 

 

 

 

Del med dine venner

Bilde til Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

Bilde til Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

Bilde til Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

Bilde til Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

Bilde til Utstillingen hos Bymuseet i Bergen

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.