Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Tirsdagsklubbens filmgruppe

Filmklubben ble etablert høsten 2007. Medlemmene rekrutteres via Tirsdagsklubben, men andre er også hjertelig velkommen.

Fakta

Tirsdagsklubben holder til i ungdomshuset Elvetun der det er eget filmverksted med det nødvendige utstyret. Det er i tillegg kjøpt inn noen enkle filmkamera som medlemmene i gruppen kan låne. Det er en ansatt i tilbudet med erfaring i filmproduksjon og med utviklingshemmede.

Det første filmprosjektet som ble satt i gang var å lage en film om Tirsdagsklubben. Filmgruppen filmet ulike aktiviteter i klubben høsten 2007, intervjuet medlemmer og deltok i redigeringsarbeidet. Resultatet ble en 12 minutters lang film om Tirsdagsklubben.

Nå i 2008 jobber gruppen blant annet med å lage en animasjonsfilm, og også i år er Tirsdagsklubbens medlemmer involvert i arbeidet. I halvårsplanen har de satt av kvelder der alle medlemmene har hatt mulighet til å delta. De har blant annet laget figurer av plastelina, bakgrunner for handlingene og forskjellige lyder.

I Infoposten nr. 3. 2008 er det en reportasje om filmgruppens arbeid høsten 2007 på s. 3. 

 

Del med dine venner

Under ser du alle tekstene som er registrert fra perioden Etter HVPU-reformen.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.