Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Tirsdagsklubbens filmgruppe

Filmklubben ble etablert høsten 2007. Medlemmene rekrutteres via Tirsdagsklubben, men andre er også hjertelig velkommen.

Fakta

Tirsdagsklubben holder til i ungdomshuset Elvetun der det er eget filmverksted med det nødvendige utstyret. Det er i tillegg kjøpt inn noen enkle filmkamera som medlemmene i gruppen kan låne. Det er en ansatt i tilbudet med erfaring i filmproduksjon og med utviklingshemmede.

Det første filmprosjektet som ble satt i gang var å lage en film om Tirsdagsklubben. Filmgruppen filmet ulike aktiviteter i klubben høsten 2007, intervjuet medlemmer og deltok i redigeringsarbeidet. Resultatet ble en 12 minutters lang film om Tirsdagsklubben.

Nå i 2008 jobber gruppen blant annet med å lage en animasjonsfilm, og også i år er Tirsdagsklubbens medlemmer involvert i arbeidet. I halvårsplanen har de satt av kvelder der alle medlemmene har hatt mulighet til å delta. De har blant annet laget figurer av plastelina, bakgrunner for handlingene og forskjellige lyder.

I Infoposten nr. 3. 2008 er det en reportasje om filmgruppens arbeid høsten 2007 på s. 3. 

 

Del med dine venner

Under ser du alle tekstene som er registrert fra Sør-Norge.

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.