Gå til hovedtekst | Gå til kommentarer

Beretninger

Institusjoner

Omsorgen i dag

Kilder

Annet

Galleriet

Bildeserier:

Uten hemning

I bildeserien "Uten hemning" møter vi tolv kunstnere som gjennom sin kunst bekrefter at det kreative er uavhengig i forhold til intellektet, ei heller i utgangspunktet innesperret av dette. At skapende bevissthet ikke er underlagt et regime formet ut fra fornuftens tvangstrøyer.

 

Halvard Kjærvik

Fotografen Halvard Kjærvik arbeidet på Trastad på syttitallet. I en bildeserie presenterer vi noen av hans fotografiske inntrykk fra arbeidet der.

 

Gutta i 116

Dokumentarfotoprosjektet ”Gutta i 116” følger fem beboere i en omsorgsbolig i Oslo. Den gir et innblikk i utviklingshemmedes liv ved å vise dem i hverdagslige situasjoner. Fotograf og ansvarlig for utstillingen er Linda Schade.

 

 

Del med dine venner

Bilde til Galleriet

Fra utstillingen med bilder av fotografen Halvard Kjærvik

Bilde til Galleriet

Fra utstillingen "Uten hemning", Herleik Kristiansen

 

"UHØRTE STEMMER OG GLEMTE STEDER" på nett er et dokumentasjonsprosjekt om utviklingshemmedes historie i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom museene SØR-TROMS MUSEUM, AVD. TRASTAD SAMLINGER, EMMA HJORTH MUSEUM, MEDISINSK MUSEUM PÅ NORSK TEKNISK MUSEUM, SVERRESBORG TRØNDELAG FOLKEMUSEUM OG BYMUSEET I BERGEN. Prosjektet er finansiert gjennom midler fra ABM-UTVIKLING. Produksjon © Histos.